Kippenbout

Klaar in min.
343 beoordelingen

Ingredienten

  1. Haal de kippenbout een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat deze op temperatuur kan komen. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Mild met Olijfolie in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak de kip eerst op de velkant. Beweeg de kippenbouten regelmatig over de bodem van de pan. Keer de kip, als het velkant mooi goudbruin is, met een vleestang en bak ook de ander kant mooi bruin. Lepel tijdens het bakken een paar juslepels van het bakvet over de kip (arroseren) dan krijgt de kip een mooi bruin en krokant korstje.
  3. Zet het vuur lager en laat de kip met de deksel schuin op de pan in ca. 45 minuten langzaam doorgaren. De kippenbouten worden extra lekker als je een beetje verse rozemarijn erbij doet.
  4. Neem de kippenbouten uit de pan en leg ze in een schaal. Laat ze afgedekt met aluminiumfolie 10 tot 15 minuten rusten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Tip van croma

Kippenbouten zijn de poten van een kip inclusief de dij. In dit recepten wordt de kippenbout gebakken, maar je kunt het ook in de oven doen, stoven en zelfs frituren.

Over Kippenbout

Wist je dat het laten rusten van de kippenbout voorkomt dat de sappen eruit lopen? Dit gebeurt wel als je het vlees gelijk zou aansnijden.

Hoe handig vond je dit recept?

343 beoordelingen

Populaire recepten met Kip & Gevogelte

Kip (Heel)

Kip & Gevogelte
113 beoordelingen

Kipdrumsticks

Kip & Gevogelte
194 beoordelingen

Kiprollade

Kip & Gevogelte
476 beoordelingen
Alle Kip & Gevogelte recepten