Kalkoen (Heel)

Klaar in min.
165 beoordelingen

Ingredienten

  1. Haal de kalkoen een uur voor het bereiden uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 160 graden. Dep de kalkoen droog met keukenpapier.
  2. Smeer de hele kalkoen in met Croma Bakken en Braden Vloeibaar.
  3. Doe de kalkoen 4 uur in de oven onder los aluminiumfolie. Ieder half uur even opnieuw bedruipen met Croma.
  4. Haal tijdens het laatste half uur de aluminiumfolie van de kalkoen af en zet de oven op 190 graden. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Tip van croma

Kalkoenvlees heeft een hoog eiwitgehalte. Het heeft een laag vetgehalte dat voor het grootste deel uit meervoudig onverzadigde vetzuren bestaat. De kleur van kalkoenvlees is donkerder dan dat van kip.

Over Kalkoen (Heel)

Wist je dat de kalkoen gevuld kan worden waardoor deze meer smaak krijgt?

Hoe handig vond je dit recept?

165 beoordelingen

Populaire recepten met Kip & Gevogelte

Kalkoen (Heel)

Kip & Gevogelte
165 beoordelingen

Kip (Heel)

Kip & Gevogelte
106 beoordelingen

Kipfilet

Kip & Gevogelte
370 beoordelingen
Alle Kip & Gevogelte recepten