Cordon Bleu

Klaar in 6 min.
417 beoordelingen

Ingredienten

4 stuks cordon bleu
4 el Croma Bakken & Braden vloeibaar
  1. Haal de cordon bleus een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaar in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak het vlees snel aan beide kanten lichtbruin. Draai het vuur dan lager en bak de Cordon Bleus in 6 minuten (per kant) gaar en krokant. Keer het vlees af en toe. Voeg na bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Tip van croma

Een cordon bleu of schnitzel cordon bleu is een gepaneerd of ongepaneerd stuk vlees gelijk aan een schnitzel, maar gevuld met ham en kaas. Het is erg makkelijk te bereiden. Je kunt ze zelf maken of kant-en-klaar kopen.

Over Cordon Bleu

Wist je dat een van de theorieën van de herkomst van de benaming van het gerecht afkomstig is van École Le Cordon Bleu, een Franse gastronomische opleiding. Het zou bij een kookwedstrijd van de opleiding zijn naam hebben gekregen.

Hoe handig vond je dit recept?

417 beoordelingen

Populaire recepten met Kip & Gevogelte

Kippenbout

Kip & Gevogelte
209 beoordelingen

Kipdrumsticks

Kip & Gevogelte
93 beoordelingen

Kipfilet

Kip & Gevogelte
251 beoordelingen
Alle Kip & Gevogelte recepten