Gourmet varkenshaasrolletjes met basilicum, Parmaham en Parmezaanse kaas

Klaar in 15 min.
43 beoordelingen

Ingredienten

  1. Neem de varkenshaas 30 min. voor het bereiden uit de koelkast en laat het vlees op temperatuur komen.
  2. Halveer de varkenshazen. Sla ze tussen twee stukken vershoudfolie met een vleeshamer of met de onderkant van een steelpan plat. Zorg dat de varkenshaas, overal ongeveer 5 mm dik is.
  3. Verdeel de plakken Parmaham over de varkenshaas en leg er per varkenshaasje 3 blaadjes basilicum op. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  4. Rol de varkenshaasjes op in de lengte en zet deze vast met een cocktailprikker.
  5. Verhit een scheutje Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een gourmet pannetje en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bestrijk het vlees voor het bereiden op de grillplaat van het gourmetstel met een beetje Croma Bakken en Braden Vloeibaar. Braad de varkenshaasrolletjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Keer het vlees regelmatig.

Tip van croma

Deze varkenshaasrolletjes met basilicum, Parmaham en Parmezaanse kaas kun je ook een Hollandse twist geven. Gebruik dat Goudse kaas en achterham.

Over Varkenshaas

Wist je dat de varkenshaas het meest geprezen deel is van het varken omdat het varken deze spier bijna niet gebruikt. Varkenshaas is afkomstig van de rug van het varken. Het is de meest malse spier. Een varkenshaas is aan de voorkant dikker dan achter. Varkenshaas kan zowel rosé als doorbakken gegeten worden.

Hoe handig vond je dit recept?

43 beoordelingen

Populaire recepten met Gourmet

Gourmet gekruide gehaktballetjes met chorizo

Gourmet
49 beoordelingen

Gourmet tartaartje met kwartelei

Gourmet
43 beoordelingen

Gourmet ossenhaas met spek, rode ui en champignons

Gourmet
50 beoordelingen
Alle Gourmet recepten