Gourmet varkenshaasrolletjes met basilicum, Parmaham en Parmezaanse kaas

Klaar in 15 min.
17 beoordelingen

Ingredienten

400 g varkenshaas (2 stuks)
8 plakken parmaham
12 basilicumblaadjes
40 g geraspte Parmezaanse kaas
2 el Croma Bakken & Braden vloeibaar
Extra nodig: cocktailprikkers
  1. Neem de varkenshaas 30 min. voor het bereiden uit de koelkast en laat het vlees op temperatuur komen.
  2. Halveer de varkenshazen. Sla ze tussen twee stukken vershoudfolie met een vleeshamer of met de onderkant van een steelpan plat. Zorg dat de varkenshaas, overal ongeveer 5 mm dik is.
  3. Verdeel de plakken Parmaham over de varkenshaas en leg er per varkenshaasje 3 blaadjes basilicum op. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  4. Rol de varkenshaasjes op in de lengte en zet deze vast met een cocktailprikker.
  5. Verhit een scheutje Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een gourmet pannetje en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bestrijk het vlees voor het bereiden op de grillplaat van het gourmetstel met een beetje Croma Bakken en Braden Vloeibaar. Braad de varkenshaasrolletjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Keer het vlees regelmatig.

Tip van croma

Deze varkenshaasrolletjes met basilicum, Parmaham en Parmezaanse kaas kun je ook een Hollandse twist geven. Gebruik dat Goudse kaas en achterham.

Over Varkenshaas

Wist je dat de varkenshaas het meest geprezen deel is van het varken omdat het varken deze spier bijna niet gebruikt. Varkenshaas is afkomstig van de rug van het varken. Het is de meest malse spier. Een varkenshaas is aan de voorkant dikker dan achter. Varkenshaas kan zowel rosé als doorbakken gegeten worden.

Hoe handig vond je dit recept?

17 beoordelingen

Populaire recepten met Gourmet

Gourmet varkenshaas spiesjes

Gourmet
21 beoordelingen

Gourmet biefstuk met gember en rode peper

Gourmet
18 beoordelingen

Gourmet varkenshaasrolletjes met basilicum, Parmaham en Parmezaanse kaas

Gourmet
17 beoordelingen
Alle Gourmet recepten