use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Gourmet ossenhaas met spek, rode ui en champignons

Je gourmet tafel wordt nog feestelijker met dit lekkere gourmet recept voor ossenhaas met spek, rode ui en champignons
  • 11 minuten
  • voorbereidingstijd5 minuten
  • 4 porties
recipe image Gourmet ossenhaas met spek, rode ui en champignons

Ingrediënten

  • 300 gr ossenhaas
  • 4 plakken katenspek
  • 125 gr kleine champignons
  • 1 grote rode ui
  • 1,5 el Croma Bakken & Braden vloeibaar

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Neem de ossenhaas een half uur voor het bereiden uit de koelkast, en laat het op temperatuur komen.
  2. Verdeel de ossenhaas in 4 stukken, gangbaar voor een gourmetpannetje. Snijd de rode ui in ringen en halveer de kleine champignons.
  3. Vouw om ieder stuk ossenhaas een plak katenspek. Verhit een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaar in je gourmetpannetje of op de grillplaat van je gourmetstel en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  4. Bak de ossenhaas in 1 minuut rondom bruin. Voeg de champignons en de rode ui ringen toe aan het pannetje en bak daarna de ossenhaas nog ongeveer 3 minuten. Keer het vlees, de champignons en de rode ui ringen regelmatig. Serveer de ossenhaas met de garnering en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
De structuur van ossenhaas is erg fijn, daardoor hoeft het vlees maar heel kort gebakken te worden.