Gourmet ossenhaas met spek, rode ui en champignons

Klaar in 6 min.
23 beoordelingen

Ingredienten

300 gr ossenhaas
4 plakken katenspek
125 gr kleine champignons
1 grote rode ui
1,5 el Croma Bakken & Braden vloeibaar
  1. Neem de ossenhaas een half uur voor het bereiden uit de koelkast, en laat het op temperatuur komen.
  2. Verdeel de ossenhaas in 4 stukken, gangbaar voor een gourmetpannetje. Snijd de rode ui in ringen en halveer de kleine champignons.
  3. Vouw om ieder stuk ossenhaas een plak katenspek. Verhit een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaar in je gourmetpannetje of op de grillplaat van je gourmetstel en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  4. Bak de ossenhaas in 1 minuut rondom bruin. Voeg de champignons en de rode ui ringen toe aan het pannetje en bak daarna de ossenhaas nog ongeveer 3 minuten. Keer het vlees, de champignons en de rode ui ringen regelmatig. Serveer de ossenhaas met de garnering en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

Tip van croma

De structuur van ossenhaas is erg fijn, daardoor hoeft het vlees maar heel kort gebakken te worden.

Over Ossenhaas

Wist je dat ossenhaas het meest malse en magerste stuk vlees van een rund is? Dit komt doordat het rund de spier (de haas) bijna niet gebruikt, en hier dus ook geen randje vet aan zit.

Hoe handig vond je dit recept?

23 beoordelingen

Populaire recepten met Gourmet

Gourmet geitenkaas in spek

Gourmet
21 beoordelingen

Gourmet gekruide gehaktballetjes met chorizo

Gourmet
22 beoordelingen

Gourmet varkenshaasrolletjes met basilicum, Parmaham en Parmezaanse kaas

Gourmet
19 beoordelingen
Alle Gourmet recepten