Kalfslapjes
Kalfslapjes bereiden en braden? Volg dit recept en maak gemakkelijk kalfslapjes klaar!
Kooktijd6 minuten
voorbereidingstijd30 minuten
4 porties

Ingrediënten
- 500 g kalfslapjes
- 4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
Energy (kcal) | 140 kcal |
Energy (kJ) | 586 kJ |
Protein (g) | 25.2 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 3.6 g |
Saturated fat (g) | 1.1 g |
Unsaturated fat (g) | 1.5 g |
Monounsaturated fat (g) | 1.1 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.4 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 104 mg |
Sodium (mg) | 107 mg |
Salt (g) | 0.27 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 19 mg |
Iron (mg) | 1.06 mg |
Potassium (mg) | 410 mg |
Instructies
- Haal de kalfslapjes een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Dep de kalfsfiletlapjes vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
- Bak de kalfslapjes aan beide kanten bruin in ongeveer 1 minuut. Doe het vuur lager en bak de kalfslapjes nog eens ongeveer 3 minuten per kant.
- Haal de kalfslapjes uit de pan en laat ze 2 minuten rusten onder aluminium folie. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Kalfsvlees is snel en makkelijk te bereiden. Kalfsvlees is daarom ideaal als je snel een stukje vlees op tafel wilt zetten of als je aan het gourmetten bent.