use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Speklapjes in Sticky Marinade

Deze sticky speklapjes met maïssalade marineren we in een zoet-kruidige sojaglaze gemaakt met Croma Bakken en Braden. Daardoor krijgen deze speklapjes op de barbecue een heerlijk zoet-hartig en sticky laagje en blijft het vlees vanbinnen zacht en mals.
  • 55 minuten
  • voorbereidingstijd10 minuten
  • 4 porties
recipe image Speklapjes in Sticky Marinade

Ingrediënten

  • 2 el Croma Bakken & Braden
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 el tomatenketchup
  • ½ el zoete chilisaus
  • ½ el gembersiroop
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • 1 el sojasaus
  • 4 speklapjes van ± 1 cm dik
  • 1 geroosterde rode paprika in pot, in kleine stukjes gesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 limoen, schil geraspt en uitgeperst
  • 1 blik maïs à 300 g, uitgelekt
  • 4 el fijngesneden korianderblad

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Roer de Croma Bakken en Braden met 1 teentje uitgeperste knoflook, tomatenketchup, gembersiroop, basterdsuiker, sojasaus en versgemalen peper naar smaak in het Croma marinade bakje door elkaar. Leg de speklapjes er in en wentel ze goed door de glaze. Marineer de speklapjes minimaal 30 minuten in de koelkast.
  2. Schep de geroosterde paprika met 1 teentje uitgeperste knoflook, de ui, limoenrasp en sap, maïs, koriander en versgemalen peper en zout naar smaak door elkaar.
  3. Rooster de speklapjes op het rooster boven de gloeiende barbecue in ± 15 minuten bruin, gaar en knapperig. Keer ze regelmatig.
  4. Serveer de speklapjes met de maïssalade. Lekker met een gepofte aardappel (zie tip).
Kook voor de gepofte aardappels 4 grote schoongeboende aardappelen in water met een beetje zout 15 minuten. Meng 75 g geraspte belegen kaas met een halve in dunne ringetjes gesneden bosui, 3 el crème fraîche en versgemalen peper naar smaak. Leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie, snijd ze in de lengte in en verdeel het kaasmengsel erover. Vouw het folie dicht en rooster ze op de hete barbecue in 10 minuten gaar. Snijd het folie open en garneer met nog wat geraspte kaas en ringetjes bosui.

Speklapjes in Sticky Marinade