use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pittig Gemarineerde Biefstuk

Voor deze pittig gemarineerde biefstuk met komkommerraïta worden de biefstukken eerst een half uurtje gemarineerd in een lekkere marinade van Croma Bakken en Braden, sinaasappelsap, pittige kerriepoeder en knoflook. De Croma zorgt er bovendien voor dat de biefstuk mooi bruin roostert.
  • 50 minuten
  • voorbereidingstijd15 minuten
  • 4 porties
recipe image Pittig Gemarineerde Biefstuk

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 2 el Croma Bakken & Braden
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 tl pittige kerriepoeder
  • 4 biefstukken à ± 125 g
  • ½ komkommer
  • 200 ml Griekse of Turkse yoghurt (10% vet)
  • ½ tl gemalen komijn
  • 3 el fijngesneden korianderblad

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Snijd 4 mooie partjes uit de sinaasappel en pers de rest uit. Meng met een garde de Croma Bakken en Braden en het sinaasappelsap, 1 uitgeperst teentje knoflook, het kerriepoeder en versgemalen peper naar smaak in het Croma marinade bakje. Leg de biefstukken erin en wentel ze goed door de marinade. Laat de biefstukken ± 30 minuten in de koelkast marineren. Keer ze halverwege de marineertijd.
  2. Schil de komkommer, rasp hem grof boven een zeef en strooi er een beetje zout over. Laat de komkommer 15 minuten uitlekken. Druk het overtollige vocht uit de komkommer en schep met de yoghurt, 1 uitgeperst teentje knoflook, de komijn, versgemalen peper en 2½ eetlepel van de koriander door elkaar.
  3. Neem de biefstukken uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Grill de biefstukken op het rooster boven de hete barbecue in ± 5 minuten aan beide kanten bruin en vanbinnen rosé.
  4. Serveer met de komkommerraïta en garneer met de sinaasappelplakken en de rest van de koriander. Lekker met stokbrood en gepofte vleestomaten. (zie tip).
Halveer voor de gepofte vleestomaten 4 vleestomaten bestrijk ze met een beetje Croma Bakken en Braden. Meng 2 fijngehakte teentjes knoflook met 10 grof gehakte zwarte olijven zonder pit en ½ el fijngehakte verse oregano. Verdeel het over de tomaten en bestrooi met versgemalen peper. Leg ze op een stuk aluminiumfolie of grilltopper en rooster ze in ± 10 minuten op de hete barbecue gaar.

Pittig Gemarineerde Biefstuk