Gehaktspies met Mosterdmarinade
Maak voor vanavond dit recept voor gehaktspies met mosterdmarinade voor op de barbecue. Doordat we de mosterdmarinade maken met Croma Bakken en Braden geef je de spiesen een heerlijke smaak en roosteren ze mooi bruin.
- voorbereidingstijd20 minuten
- 4 porties
Ingrediënten
- 3 el Croma Bakken & Braden
- 1½ el witte wijnazijn
- 1½ el grove mosterd
- 1½ el fijngehakte rozemarijnblaadjes
- 400 g rundergehakt
- 2 tl paprikapoeder
- 3 el maïzena
- 1 sjalot, zeer fijn gesneden
- 2 el tomatenpuree
- 40 g paneermeel
Voedingswaarden (per portie)
(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)
Instructies
- Roer de Croma Bakken en Braden en de azijn, mosterd, rozemarijn en versgemalen peper naar smaak in het Croma marinade bakje door elkaar. Meng het gehakt met het ei, paprikapoeder, maïzena, sjalot, tomatenketchup, paneermeel en versgemalen peper en zout naar smaak.
- Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm van elk portie een worstje. Steek elk gehaktworstjes aan een barbecuespies. Bestrijk het gehakt met de marinade. Rooster de gehaktspiesen rondom in ± 15 minuten bruin en gaar en bestrijk ze regelmatig met de marinade.
- Lekker met pitabroodjes, gegrilde courgetteplakken (zie tip) en een kant en klare knoflooksaus.
Snijd voor de gegrilde courgetteplakken 2 groene en 1 gele courgette in schuine plakken van 2 cm dik. Bestrijk ze met Croma met Milde Olijfolie en bestrooi ze met versgemalen peper. Rooster de plakken op het rooster boven een gloeiende barbecue aan beide kanten net gaar.