use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Gehaktspies met Mosterdmarinade

Maak voor vanavond dit recept voor gehaktspies met mosterdmarinade voor op de barbecue. Doordat we de mosterdmarinade maken met Croma Bakken en Braden geef je de spiesen een heerlijke smaak en roosteren ze mooi bruin.
  • 40 minuten
  • voorbereidingstijd20 minuten
  • 4 porties
recipe image Gehaktspies met Mosterdmarinade

Ingrediënten

  • 3 el Croma Bakken & Braden
  • 1½ el witte wijnazijn
  • 1½ el grove mosterd
  • 1½ el fijngehakte rozemarijnblaadjes
  • 400 g rundergehakt
  • 2 tl paprikapoeder
  • 3 el maïzena
  • 1 sjalot, zeer fijn gesneden
  • 2 el tomatenpuree
  • 40 g paneermeel

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Roer de Croma Bakken en Braden en de azijn, mosterd, rozemarijn en versgemalen peper naar smaak in het Croma marinade bakje door elkaar. Meng het gehakt met het ei, paprikapoeder, maïzena, sjalot, tomatenketchup, paneermeel en versgemalen peper en zout naar smaak.
  2. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm van elk portie een worstje. Steek elk gehaktworstjes aan een barbecuespies. Bestrijk het gehakt met de marinade. Rooster de gehaktspiesen rondom in ± 15 minuten bruin en gaar en bestrijk ze regelmatig met de marinade.
  3. Lekker met pitabroodjes, gegrilde courgetteplakken (zie tip) en een kant en klare knoflooksaus.
Snijd voor de gegrilde courgetteplakken 2 groene en 1 gele courgette in schuine plakken van 2 cm dik. Bestrijk ze met Croma met Milde Olijfolie en bestrooi ze met versgemalen peper. Rooster de plakken op het rooster boven een gloeiende barbecue aan beide kanten net gaar.

Gehaktspies Met Mosterdmarinade