use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Hazenrug

Hazenrugfilet bakken? Volg dit recept en maak gemakkelijk hazenrug klaar!
  • 50 minuten
  • voorbereidingstijd30 minuten
  • 4 porties
recipe image Hazenrug

Ingrediënten

  • 1 stuk hazenrugfilet
  • 4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Haal de<b>hazenrug</b> een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op <b>150</b> graden. Dep de <b>hazenrug</b> vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op hoog vuur een scheut <b>Croma Bakken en Braden Vloeibaar</b>in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak de <b>hazenrug</b> eerst op de vleeskant voor 3 minuten. Bak dan de andere zijde 2 minuten. De <b>hazenrug</b> worden extra lekker als je een beetje verse <b>rozemarijn en knoflook</b> meebakt.
  3. Zet de hazenrug vervolgens <b>5-7 minuten</b> in de voorverwarmde oven.
  4. Laat het vlees nog <b>5 minuten</b> rusten onder aluminiumfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Hazenrug is een stuk wild vlees. Met het been nog aan het vlees krijgt het een nog lekkerdere smaak. Een stukje wild zoals een hazenrug doet het altijd goed in een feestmenu, zoals met kerst. In dit recept wordt het vlees gepikeerd (doorstoken met reepjes vet spek ) waardoor het vlees sappiger blijft. Uw poelier kan het vlees voor u pikeren.