use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Gourmet kipschnitzel met gremolata

Op zoek naar een gourmet recept met een twist? Maak deze lekkere Italiaans getinte kipschnitzels gremolata voor in je gourmetpannetje.
  • 23 minuten
  • voorbereidingstijd15 minuten
  • 4 porties
recipe image Gourmet kipschnitzel met gremolata

Ingrediënten

  • 200 gr kipfilet
  • 150 gr paneermeel
  • 1 ei
  • 200 gr bloem
  • 30 gr verse bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper
  • 1,5 el Croma met Milde Olijfolie

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Neem de kipfilet een half uur voor het bereiden uit de koelkast en laat het op temperatuur komen. Verdeel de kipfilet in 4 gelijke stukken. Sla de kipfilet tussen twee stukken vershoudfolie met een vleeshamer of met de onderkant van een steelpan plat. Zorg dat de kipfilet overal ongeveer 5 mm dik is.
  2. Klop het ei los. Bestrooi de <b>kipschnitzels</b> met peper. Wentel ze eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door de bloem. Bedek als laatste de <b>kipschnitzels</b> volledig met het <b>paneermeel</b> en druk goed aan zodat het <b>paneermeel</b> gelijkmatig op de <b>kipschnitzel</b> blijft plakken.
  3. Hak de peterselie en de knoflook fijn voor de <b>gremolata</b>. Boen de citroen goed schoon en rasp de helft van de citroen. Meng de fijngehakte peterselie, knoflook en citroenrasp met twee eetlepels olijfolie. Breng de <b>gremolata</b> op smaak met peper en zout.
  4. Verhit een scheutje <b>Croma Mild met Olijfolie</b> in een <b>gourmet</b> pannetje of op de grillplaat van je <b>gourmetstel</b> en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak de <b>kipschnitzels</b> tijdens het <b>gourmetten</b> in ongeveer 4 minuten aan beide zijden en serveer de schnitzels met de <b>gremolata</b> als topping.
De gremolata geeft een frisse smaak aan de kipschnitzeltjes, mag het van jou nog een beetje extra? Besprenkel dan de kipschnitzeltjes met wat citroensap uit de overgebleven citroen voor een extra frisse smaak.