use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kiprollade

Kiprollade braden en uit de oven? Volg dit recept en maak gemakkelijk kiprollade klaar
  • 1 uur
  • 4 porties
recipe image Kiprollade

Ingrediënten

  • 500 g kiprollade
  • 4 eetlepels Croma met Milde Olijfolie

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Haal de kiprollade een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat deze op temperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Dep de kiprollade met keukenpapier droog.
  2. Zet de braadpan op een laag vuur en doe 4 eetlepels Croma Mild met Olijfolie in de pan. Laat de Croma smelten en lichtbruin kleuren. Zet het vuur hoog, blijf er even bij en leg - zodra de Croma mooi bruin wordt - de kiprollade in de pan.
  3. Braadt de kiprollade 5 tot 10 minuten in de braadpan, zodat deze bruin kleurt.
  4. Doe de kiprollade vervolgens 45 minuten in de oven. Laat de kiprollade vervolgens 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Een kiprollade is afgekoeld ook erg lekker op brood. Een rollade is het vlees van de hele kip bij elkaar gehouden in een netje.