Kalfslapjes
Kalfslapjes bereiden en braden? Volg dit recept en maak gemakkelijk kalfslapjes klaar!
- voorbereidingstijd30 minuten
- 4 porties
Ingrediënten
- 500 g kalfslapjes
- 4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
Voedingswaarden (per portie)
(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)
Instructies
- Haal de <b>kalfslapjes</b> een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Dep de <b>kalfsfiletlapjes</b> vlak voor het <b>bereiden</b> met keukenpapier droog. Verhit op hoog vuur een scheut <b>Croma Bakken en Braden Vloeibaar</b>in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
- Bak de <b>kalfslapjes</b> aan beide kanten bruin in ongeveer 1 minuut. Doe het vuur lager en bak de <b>kalfslapjes</b> nog eens ongeveer 3 minuten per kant.
- Haal de kalfslapjes uit de pan en laat ze <b>2 minuten</b> rusten onder aluminium folie. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Kalfsvlees is snel en makkelijk te bereiden. Kalfsvlees is daarom ideaal als je snel een stukje vlees op tafel wilt zetten of als je aan het gourmetten bent.