Konijnfilet

Klaar in 4 min.
52 beoordelingen

Ingredienten

600 g konijnfilet
4 eetlepels Croma met Milde Olijfolie
  1. Haal de konijnfilets een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de konijnfilets vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Mild met Olijfolie in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak het konijnenvlees aan beiden kanten mooi bruin op hoog vuur. Zet het vuur wat lager en bak nog aan iedere kant 2 minuten. De konijnfilets worden extra lekker als je een beetje verse salie en knoflook meebakt.
  3. Haal de konijnfilets uit de pan, dek deze af met aluminiumfolie en laat 2 minuten rusten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Tip van croma

Konijn heeft een lichte smaak, is mager en is licht verteerbaar. Konijn is bovendien echt geschikt voor het kerstdiner.

Over Konijnfilet

Wist je dat er zowel tam als wild konijnenvlees te koop is? Dit verschilt erg van smaak en structuur.

Hoe handig vond je dit recept?

52 beoordelingen

Populaire recepten met Wild

Hertenbiefstuk

Wild
227 beoordelingen

Hazenrug

Wild
143 beoordelingen

Konijnfilet

Wild
52 beoordelingen
Alle Wild recepten