Schnitzel

Klaar in 10 min.
218 beoordelingen

Ingredienten

600 g varkenspoot schnitzels
6 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
  1. Haal de schnitzels een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Verhit op hoog vuur 5 eetlepels Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak de schnitzel snel aan beide kanten lichtbruin. Draai het vuur dan lager en braad de schnitzels in 8 minuten gaar en krokant. Keer het vlees af en toe om. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. De schnitzels zijn lekker met wat citroensap. Eet smakelijk!

Tip van croma

Een schnitzel is een dun gesneden stuk gebraden kalfsvlees, kippenvlees of varkensvlees. Er zijn veel verschillende varianten schnitzel, waaronder de Cordon Bleu.

Over Schnitzel

Wist je dat de schnitzel vooral bekend is uit de Oostenrijkse keuken, maar oorspronkelijk uit Milaan komt? De Italianen hebben het op hun beurt weer van de Ottomanen.

Hoe handig vond je dit recept?

218 beoordelingen

Populaire recepten met Varken

Slavinken

Varken
199 beoordelingen

Varkensoester

Varken
251 beoordelingen

Varkenssaucijzen

Varken
174 beoordelingen
Alle Varken recepten