Schnitzel

Klaar in 10 min.
287 beoordelingen

Ingredienten

600 g varkenspoot schnitzels
6 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
  1. Haal de schnitzels een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Verhit op hoog vuur 5 eetlepels Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak de schnitzel snel aan beide kanten lichtbruin. Draai het vuur dan lager en braad de schnitzels in 8 minuten gaar en krokant. Keer het vlees af en toe om. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. De schnitzels zijn lekker met wat citroensap. Eet smakelijk!

Tip van croma

Een schnitzel is een dun gesneden stuk gebraden kalfsvlees, kippenvlees of varkensvlees. Er zijn veel verschillende varianten schnitzel, waaronder de Cordon Bleu.

Over Schnitzel

Wist je dat de schnitzel vooral bekend is uit de Oostenrijkse keuken, maar oorspronkelijk uit Milaan komt? De Italianen hebben het op hun beurt weer van de Ottomanen.

Hoe handig vond je dit recept?

287 beoordelingen

Populaire recepten met Varken

Schnitzel

Varken
287 beoordelingen

Hamlappen

Varken
406 beoordelingen

Varkensoester

Varken
304 beoordelingen
Alle Varken recepten