Sukadelappen

Klaar in 3 min.
232 beoordelingen

Ingredienten

600 g sukadelappen
4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
70 g tomatenpuree
1 ui
4 laurierblaadjes
1 Knorr runderbouillonblokje
  1. Haal de sukadelappen een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het op temperatuur kan komen. Dep de sukadelappen vlak voor het bakken droog met keukenpapier. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak de sukadelappen rondom bruin in 2-3 minuten.
  3. Doe de tomatenpuree, de gesnipperde ui, laurier en het blokje Knorr runderbouillon in de pan en doe er water bij tot de sukadelappen onder water staan.
  4. Laat het geheel vervolgens 2,5 uur pruttelen. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Tip van croma

Sukadelappen komen van het schouder van het rund. De pees die door het vlees loopt geeft het een typische smaak.

Over Sukadelappen

Wist je dat sukadelappen erg mager zijn?

Hoe handig vond je dit recept?

232 beoordelingen

Populaire recepten met Rund

Entrecôte

Rund
328 beoordelingen

Sukadelappen

Rund
232 beoordelingen

Ossenhaas/Tournedos

Rund
193 beoordelingen
Alle Rund recepten