Kiprollade

Klaar in 5 min.
317 beoordelingen

Ingredienten

500 g kiprollade
4 eetlepels Croma met Milde Olijfolie
  1. Haal de kiprollade een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat deze op temperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Dep de kiprollade met keukenpapier droog.
  2. Zet de braadpan op een laag vuur en doe 4 eetlepels Croma Mild met Olijfolie in de pan. Laat de Croma smelten en lichtbruin kleuren. Zet het vuur hoog, blijf er even bij en leg - zodra de Croma mooi bruin wordt - de kiprollade in de pan.
  3. Braadt de kiprollade 5 tot 10 minuten in de braadpan, zodat deze bruin kleurt.
  4. Doe de kiprollade vervolgens 45 minuten in de oven. Laat de kiprollade vervolgens 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Tip van croma

Een kiprollade is afgekoeld ook erg lekker op brood. Een rollade is het vlees van de hele kip bij elkaar gehouden in een netje.

Over Kiprollade

Wist je dat het laten rusten van de kiprollade voorkomt dat de sappen eruit lopen? Dit gebeurt wel als je het vlees gelijk zou aansnijden.

Hoe handig vond je dit recept?

317 beoordelingen

Populaire recepten met Kip & Gevogelte

Kippenbout

Kip & Gevogelte
247 beoordelingen

Gevulde Kip met mozzarella, basilicum en parmaham

Kip & Gevogelte
57 beoordelingen

Parelhoen

Kip & Gevogelte
109 beoordelingen
Alle Kip & Gevogelte recepten