use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Gourmet varkenshaas spiesjes

Met dit makkelijke gourmet recept voor varkenshaas spiesjes geef je je gourmet schotel een heerlijke twist!
  • 24 minuten
  • voorbereidingstijd10 minuten
  • 4 porties
recipe image Gourmet varkenshaas spiesjes

Ingrediënten

  • 500 g varkenshaas
  • 1 el Conimex Saté Marinademix
  • 1 el Conimex Ketjap Manis
  • 1,5 el Croma Bakken & Braden vloeibaar
  • 8 kleine satéprikkers

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Neem de varkenshaas een half uur voor het bereiden uit de koelkast, en laat het vlees op temperatuur komen. Dep de varkenshaas vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Snijd de varkenshaas in blokjes van ongeveer 2 cm lang en 1 cm dik.
  2. Bereid de marinade door de ketjap met de saté marinademix te mengen. Meng de varkenshaasblokjes door de marinade en laat het minimaal 10 minuten rusten zodat de marinade in het vlees kan trekken.
  3. Maak spiesjes met aan elke satéprikker twee varkenshaasblokjes.
  4. Verhit een scheutje Croma Bakken en Braden vloeibaar in een gourmetpannetje of op de grillplaat van het gourmetstel en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak de varkenshaas spiesjes tijdens het gourmetten ongeveer 4 minuten aan alle kanten. Keer de spiesjes regelmatig gedurende het bakken.
De varkensspiesjes kleden je gourmetschotel feestelijk aan. De saté marinade maken de spiesjes lekker kruidig, ben je op zoek naar nog wat meer pit? Voeg dan wat sambal toe aan de marinade. Ook lekker is om wat rode ui of paprika mee te bakken in het gourmet pannetje.