Gourmet varkenshaas spiesjes

Klaar in 4 min.
51 beoordelingen

Ingredienten

  1. Neem de varkenshaas een half uur voor het bereiden uit de koelkast, en laat het vlees op temperatuur komen. Dep de varkenshaas vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Snijd de varkenshaas in blokjes van ongeveer 2 cm lang en 1 cm dik.
  2. Bereid de marinade door de ketjap met de saté marinademix te mengen. Meng de varkenshaasblokjes door de marinade en laat het minimaal 10 minuten rusten zodat de marinade in het vlees kan trekken.
  3. Maak spiesjes met aan elke satéprikker twee varkenshaasblokjes.
  4. Verhit een scheutje Croma Bakken en Braden vloeibaar in een gourmetpannetje of op de grillplaat van het gourmetstel en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak de varkenshaas spiesjes tijdens het gourmetten ongeveer 4 minuten aan alle kanten. Keer de spiesjes regelmatig gedurende het bakken.

Tip van croma

De varkensspiesjes kleden je gourmetschotel feestelijk aan. De saté marinade maken de spiesjes lekker kruidig, ben je op zoek naar nog wat meer pit? Voeg dan wat sambal toe aan de marinade. Ook lekker is om wat rode ui of paprika mee te bakken in het gourmet pannetje.

Over Varkenshaas

Varkenshaas is afkomstig van de rug van het varken. Het is de meest malse spier. Een varkenshaas is aan de voorkant dikker dan achter.

Hoe handig vond je dit recept?

51 beoordelingen

Populaire recepten met Gourmet

Gourmet tartaartje met kwartelei

Gourmet
43 beoordelingen

Gourmet varkenshaasrolletjes met basilicum, Parmaham en Parmezaanse kaas

Gourmet
43 beoordelingen

Gourmet ossenhaas met spek, rode ui en champignons

Gourmet
50 beoordelingen
Alle Gourmet recepten