Gourmet biefstuk met gember en rode peper

Klaar in 5 min.
46 beoordelingen

Ingredienten

  1. Neem de biefstuk 30 min. voor het bereiden uit de koelkast, en laat het vlees op temperatuur komen. Dep de biefstuk vlak voor het bereiden met keukenpapier droog.
  2. Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Schil de gember en hak de gember en rode peper heel fijn. Meng de gember en rode peper met de zonnebloemolie.
  3. Verhit een scheutje Croma Bakken en Braden vloeibaar in het gourmetpannetje en wacht tot de Croma bruin kleurt of bestrijk het vlees voor het bereiden op de grillplaat van het gourmetstel met een beetje Croma Bakken en Braden Vloeibaar. Bak de biefstuk tijdens het gourmetten in ongeveer 5 min. rosé en keer regelmatig.
  4. Bestrijk de biefstukken vlak voor het einde van de braadtijd aan beide kanten met het gember en rode pepermengsel en bak ze nog kort aan beide kanten Breng eventueel op smaak met een beetje zout.

Tip van croma

Deze gourmet biefstuk met gember en rode peper krijgt door de gember en peper een lekkere pittige smaak. Heb je de biefstuk liever iets minder pittig laat dan het pepertje achterwege, vervang hem door versgemalen peper of neem een klein stukje rode peper.

Over Kogelbiefstuk

"Wist je dat kogelbiefstuk van de bovenbil wordt gesneden? Dit zit bij het kogelgewricht, vandaar de naam. Kogelbiefstuk is malser dan Hollandse biefstuk. Kogelbiefstuk is snel klaar en erg lekker. Een kogelbiefstuk kan je rosé, medium of ""well done"" bereiden. Als je kogelbiefstukken rosé van binnen wilt hebben duurt het bakken 2 minuten korter dan in het recept. Wil je ze ""well done"", bak ze dan 3-5 minuten langer. Volg de stappen en zet de perfecte kogelbiefstuk op tafel!"

Hoe handig vond je dit recept?

46 beoordelingen

Populaire recepten met Gourmet

Gourmet varkenshaas spiesjes

Gourmet
49 beoordelingen

Gourmet tartaartje met kwartelei

Gourmet
41 beoordelingen

Gourmet ossenhaas met spek, rode ui en champignons

Gourmet
48 beoordelingen
Alle Gourmet recepten