use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vlees bereiden kan best lastig zijn, de Croma Vleesthermometer* helpt je om te bepalen of vlees gaar is en zo het vlees perfect te bereiden.

Zorg ervoor dat je de pin van de vleesthermometer precies in het midden van het vlees steekt, zo meet je de kerntemperatuur en weet je of het vlees egaal gaar wordt. Laat de thermometer voor minimaal 20 seconden zitten. Let er op dat je hem niet te dicht bij een stuk bot of vet plaatst, hierdoor wordt de meting minder nauwkeurig. Bij een plat stuk vlees, zoals een biefstuk of runderlap, kun je de kernthermometer beter horizontaal in het vlees steken. Bij een groot stuk vlees, bijvoorbeeld een hele kip, kun je de thermometer beter verticaal plaatsen.

*De Croma Vleesthermometer is niet geschikt voor lang gebruik in de oven, pan of magnetron. Niet geschikt voor de vaatwasser, reinigen d.m.v. handafwas.

Per stukje vlees verschilt het wat de juiste kerntemperatuur is, in deze tabel vind je een overzicht van de kerntemperaturen:

Soort vlees Graden in °C Bereiding
Rund
Runderrollade Medium-rare: 55-58°       Buitenkant is iets grijs/bruin, de kern is sterk rosé              

Medium: 60-63° Buitenkant is bruinig, de kern is licht rosé

Well done: 70° en hoger            Buitenkant is bruin, de kern is gelijkmatig grijs/bruin
Steak Medium-rare: 55-58° Buitenkant is iets grijs/bruin, de kern is sterk rosé

Medium: 60-63° Buitenkant is bruinig, de kern is licht rosé

Well done: 70° en hoger Buitenkant is bruin, de kern is gelijkmatig grijs/bruin
Braadstuk Medium-rare: 55-58° Buitenkant is iets grijs/bruin, de kern is sterk rosé

Medium: 60-63° Buitenkant is bruinig, de kern is licht rosé

Well done: 70° en hoger Buitenkant is bruin, de kern is gelijkmatig grijs/bruin
Vlees aan het bot Medium-rare: 55-58° Buitenkant is iets grijs/bruin, de kern is sterk rosé

Medium: 60-63° Buitenkant is bruinig, de kern is licht rosé

Well done: 70° en hoger Buitenkant is bruin, de kern is gelijkmatig grijs/bruin
Gehakt Well done: 70° en hoger Gelijkmatig grijs/bruin
Worst Well done: 70° en hoger Gelijkmatig grijs/bruin
Varkensvlees
Varkensrollade Medium: 60-63° Medium: buitenkant is bruinig, de kern is licht rosé

Well done: 70° en hoger Well done: gelijkmatig grijs/bruin
Ribben Well done: 70° en hoger Well done: gelijkmatig grijs/bruin
Schouder Well done: 70° en hoger Well done: gelijkmatig grijs/bruin
Vlees aan het bot Medium: 60-63° Medium: buitenkant is bruinig, de kern is licht rosé

Well done: 70° en hoger Well done: gelijkmatig grijs/bruin
Beenham Medium: 65°
Medium: buitenkant is bruinig, de kern is licht rosé
Gehakt Well done: 70° en hoger Gelijkmatig grijs/bruin
Worst Well done: 70° en hoger Gelijkmatig grijs/bruin
Pulled pork Well done: 89°
Lam
Lamsrollade Medium-rare: 55-58° Buitenkant is iets grijs/bruin, de kern is sterk rosé

Medium: 60-63° Buitenkant is bruinig, de kern is licht rosé

Well done: 70° en hoger Buitenkant is bruin, de kern is gelijkmatig grijs/bruin
Steak Medium-rare: 55-58° Buitenkant is iets grijs/bruin, de kern is sterk rosé

Medium: 60-63° Buitenkant is bruinig, de kern is licht rosé

Well done: 70° en hoger Buitenkant is bruin, de kern is gelijkmatig grijs/bruin
Braadstuk Medium-rare: 55-58° Buitenkant is iets grijs/bruin, de kern is sterk rosé

Medium: 60-63° Buitenkant is bruinig, de kern is licht rosé

Well done: 70° en hoger Buitenkant is bruin, de kern is gelijkmatig grijs/bruin
Vlees aan het bot Medium-rare: 55-58° Buitenkant is iets grijs/bruin, de kern is sterk rosé

Medium: 60-63° Buitenkant is bruinig, de kern is licht rosé

Well done: 70° en hoger Buitenkant is bruin, de kern is gelijkmatig grijs/bruin
Gehakt Well done: 70° en hoger Gelijkmatig grijs/bruin
Worst Well done: 70° en hoger Gelijkmatig grijs/bruin
Gevogelte
Kipfilet Well done: 70-72° Sappen worden helder
Kipdij, poot of vleugel Well done: 85°
Kalkoen Well done: 70-72° Sappen worden helder
Eend Medium: 65°

Well done: 79-82°
Gans Medium-rare: 65-70°

Well done: 80°
Wild
Hert en Ree Medium-rare: 55°-58° Buitenkant is iets grijs/bruin, de kern is sterk rosé
Wildzwijn Well done: 60°