Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Croma? Bij de veelgestelde vragen kun je zien of je vraag al eerder is gesteld. Heb je een andere vraag, neem dan gerust contact met ons op. Contactgegevens worden getoond onderaan de pagina.

 • Uit welke Croma producten kan ik kiezen?

  Croma heeft 4 varianten, speciaal ontwikkeld voor de beste bereiding van uw vlees en jus:Croma voor Bakken en Braden - Vloeibaar Croma voor Bakken en Braden Vloeibaar is de vertrouwde Croma variant voor de bereiding van rundvlees en varkensvlees en de bereiding van lekkere jus!Croma voor Bakken en Braden - Wikkel Croma voor Bakken en Braden is de klassieke Croma variant die ideaal is voor de bereiding van rundvlees en varkensvlees en de bereiding van lekkere jus!Croma Mild met Olijfolie - Vloeibaar Croma Mild met Olijfolie is milder in geur en smaak dan Croma voor Bakken en Braden, waardoor het perfect is voor hedendaagse gerechten zoals ovenschotels en roerbakgerechten met kip of vlees.Croma Smeltjus – Wikkel Croma Smeltjus is speciaal ontwikkeld voor het bereiden van een heerlijke jus. Met deze wikkel gaat het bereiden heel gemakkelijk en snel.Kijk voor meer informatie over onze producten op de productinformatie pagina.

 • Hoe kan ik deze Croma producten van elkaar onderscheiden?

  Croma Bakken en Braden Vloeibaar is te herkennen aan de rode dop en de naam “Bakken en Braden”, Croma Mild met Olijfolie is te herkennen aan de groene dop en de naam “Croma Mild met Olijfolie”. Croma Bakken en Braden wikkel en Croma Smeltjus wikkel zijn te onderscheiden van naam en kleur; Croma Bakken en Braden wikkel is wat lichter, terwijl Croma Smeltjus wat donkerder van kleur is.

  Kijk voor meer informatie op de productinformatie pagina, zie ‘producten’ in het menu aan de linker kant.

 • Welk Croma product heb ik nodig?

  Welk Croma product u het beste kunt gebruiken is afhankelijk van het soort vlees dat u gebruikt en het gerecht dat u wilt bereiden. Kijk op onze baktips pagina of ons YouTube kanaal voor meer informatie over het soort product dat u het beste kunt kiezen!

 • Hoe natuurlijk is Croma Vloeibaar?

  Croma Vloeibaar bestaat voor 98% uit vetten. Deze vetten zijn grotendeels goede vetten (meervoudig onverzadigde vetten), die van nature aanwezig zijn in de plantaardige oliën waar Croma van gemaakt wordt.

 • Van welke plantaardige oliën wordt Croma Vloeibaar gemaakt?

  Croma Vloeibaar wordt gemaakt van koolzaadolie en zonnebloemolie. Croma Mild met Olijfolie bevat daarnaast ook olijfolie.

 • Zitten er ook vitamines in Croma Vloeibaar?

  Ja. Croma bevat vitamine A en D.

 • Is Croma geschikt voor personen met een koemelkeiwitvrij dieet?

  Nee. door de aanwezigheid van melkeiwitten zijn geen van de Croma producten geschikt voor personen met een koemelkeiwitvrij dieet.

 • Zit er ook lactose in Croma?

  Ja. In alle Croma varianten zit lactose.

 • Zitten er gluten in Croma?

  Nee, in geen van de Croma producten zit gluten.

 • Zijn de Croma-producten geschikt voor vegetariërs?

  Op Croma smeltjus na zijn alle Croma producten geschikt voor vegetariërs. Croma smeltjus bevat rundvleesbestanddelen en is daarmee niet geschikt voor vegetariërs. Croma is niet geschikt voor veganisten, vanwege de melkbestanddelen die de producten bevatten.

 • Waar is Croma verkrijgbaar?

  Croma is verkrijgbaar bij de supermarkt waar u normaal gesproken ook de boodschappen doet.

 • Op de nieuwe verpakking staan andere voedingswaarden, is de receptuur veranderd?

  Nee. De reden dat de waarden van de oude verpakkingen niet overeenkomen met de waarden van de nieuwe verpakkingen heeft te maken met de nieuwe Europese regelgeving met betrekking tot het declareren van ingrediënten op de verpakking. De receptuur is dus niet veranderd, alleen de manier waarop deze wordt weergegeven.

 • Moet ik Croma in de koelkast bewaren?

  U kunt Croma vloeibaar zowel binnen als buiten de koelkast bewaren. Wel adviseren we u om de Croma wikkel gekoeld te bewaren.

 • Hoeveel Croma heb ik nodig voor de bereiding van vlees?

  Het Nederlands Voedingscentrum adviseert, per volwassene per dag, 100 - 125gram rauw vlees (bron: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vlees.aspx). Hiervoor heeft u 15 gram margarine of bak- en braadproduct nodig (1 eetlepel).

 • Spat Croma in de pan?

  Croma bevat geen water en kan daarom bij het opsmelten en verhitten van zichzelf niet spatten. Indien er echter, bijvoorbeeld met het vlees, vocht in de pan komt, dan verwarmt dit water en vormt zich stoom. Deze stoom baant zich met kracht een uitweg, met als gevolg spatten. Wij adviseren u daarom het vlees, indien dit koud of nat is (in het bijzonder diepvriesvlees), eerst af te deppen met bijvoorbeeld keukenpapier. Tevens adviseren wij u bij het draaien van het vlees een vleestang te gebruiken.

 • Hoe lang moet ik Croma Vloeibaar in de pan verhitten voordat ik het vlees kan toevoegen?

  Verhit Croma Vloeibaar in de pan op hoog vuur. Zodra de Croma Vloeibaar bruin wordt is dit een signaal dat u het vlees kunt toevoegen. Klik voor bereidingsadvies op ‘bakttips’ en ‘Mini masterclass’ in het menu links op deze website.

 • Is Croma geschikt voor het bakken van zoete keuken recepten zoals een cake, appeltaart of koekjes?

  Croma is dé specialist voor het bereiden van vlees. Voor het bereiden van zoete keuken recepten kunt u het beste gebruik maken van producten van bijvoorbeeld Blue Band, Becel of Bertolli.

 • Kan ik ook kip of aardappeltjes in Croma Mild met Olijfolie bakken?

  Croma Mild met Olijfolie is bij uitstek geschikt voor braden en roerbakken van vlees en kip. Voor het bakken van aardappeltjes kunt u het beste kiezen voor een andere vloeibare variant, zoals Becel Keuken of Blue Band Vloeibaar.

 • Kan ik Croma ook gebruiken voor oven gerechten?

  Ja. Dit is geen probleem.