Mini gehaktballen
Op zoek naar een lekker zelfgemaakt borrelhapje? Bereid eenvoudig deze mini gehaktballen en maak je borrel compleet.
- voorbereidingstijd5 minuten
- 4 porties
Ingrediënten
- 500 gram half om half gehakt
- 2 eetlepel Croma Bakken & Braden vloeibaar
- 1 ei
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 40 gram paneermeel
- snuf knoflookpoeder
- snuf paprikapoeder
- snuf peper
- snuf zout
Benodigdheden
- mengkom
- koekenpan of braadpan
- satéprikkers
Voedingswaarden (per portie)
(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)
Instructies
- Meng het gehakt met het ei, knoflookpoeder, mosterd, peper, zout, paprikapoeder, tomatenketchup en paneermeel.
- Kneed dit met je handen goed door elkaar. Voeg eventueel een beetje extra paneermeel toe als het mengsel nog erg nat is.
- Draai er mooie egale balletjes van met je handpalmen. Zorg dat er weinig of geen naden meer te zien zijn, hierdoor vallen ze minder snel uit elkaar.
- Verhit een beetje Croma in een koekenpan of braadpan. Zodra Croma begint te bruinen, kunnen de balletjes in de pan.
- Leg de gehaktballetjes in de pan en bak eerst op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur daarna lager en bak de balletjes in ca. 10 minuten gaar.
- Serveer de mini gehaktballen met je favoriete dipsaus.
Maak gemakkelijk een dipsaus door mayonaise en curry samen te mengen in een kommetje. Of ga voor een dipsaus van zure room en chilisaus.