use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kipspiesen in Citroenmarinade

Voor deze geurige kipspiesen met citroen en sinaasappelmayo wordt de kip eerst gemarineerd in een marinade waarin Croma Mild met Olijfolie, citroen, knoflook en rozemarijn een hoofdrol spelen. Door deze lekkere marinade krijgt de kip een heerlijke smaak en rooster je het vlees mooi goudbruin.
  • 45 minuten
  • voorbereidingstijd15 minuten
  • 4 porties
recipe image Kipspiesen in Citroenmarinade

Ingrediënten

  • 1 citroen, schoongeboend
  • 2 el Croma met Milde Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 tl rozemarijnblaadjes, fijngesneden
  • 500 g kippendijfilets zonder vel
  • 4 el mayonaise
  • 3 el zure room
  • ½ sinaasappel, schil geraspt
  • ¼ rode paprika, fijngesneden
  • 2 el fijngesneden korianderblaadjes

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Rasp de gele schil van de citroen dun af en pers de helft van de vrucht uit. Meng met een garde de Croma Mild met Olijfolie met de rasp, het sap, de uitgeperste knoflook, de rozemarijn en versgemalen peper naar smaak in het Croma marinade bakje. Schep de kip erdoor en laat de kip minimaal 30 minuten marineren (langer is lekkerder!).
  2. Roer voor het sausje de mayonaise met de zure room, de sinaasappelrasp, de paprika en versgemalen peper naar smaak door elkaar.
  3. Neem de kip uit de marinade en rijg de stukjes aan de spiesen. Rooster de spiesen op het rooster boven de hete barbecue rondom in ± 10 minuten lichtbruin en gaar. Bestrijk ze halverwege nogmaals met de marinade.
  4. Leg de kipspiesen op een schaal en serveer met de sinaasappelmayo. Garneer met de koriander. Lekker met botersla met doperwtjes (zie tip).
Verdeel voor de botersla met doperwtjes de grof gescheurde blaadjes van een kleine krop botersla met 250 g beetgaar gekookte doperwtjes (diepvries) over en schaal. Verdeel er 2 el kappertjes en 2 in schuine ringetjes gesneden bosuitjes over. Besprenkel met een dressing van 4 el olijfolie, 1 el witte wijnazijn, 2 tl Franse mosterd en versgemalen peper en zout naar smaak.

Kipspiesen in Citroenmarinade