use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Gourmet biefstuk met gember en rode peper

Op zoek naar een lekker gourmet recept? Maak dan deze gourmet biefstuk met gember en rode peper. Eén van de lekkerste kerst gourmet recepten.
  • 15 minuten
  • voorbereidingstijd10 minuten
  • 4 porties
recipe image Gourmet biefstuk met gember en rode peper

Ingrediënten

  • 250 g kogelbiefstuk in vier gelijke biefstukjes
  • 1 rode peper
  • 30 g verse gemberwortel
  • 1.5 el zonnebloemolie
  • 1.5 el Croma Bakken & Braden vloeibaar

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Neem de biefstuk 30 min. voor het bereiden uit de koelkast, en laat het vlees op temperatuur komen. Dep de biefstuk vlak voor het bereiden met keukenpapier droog.
  2. Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Schil de gember en hak de gember en rode peper heel fijn. Meng de gember en rode peper met de zonnebloemolie.
  3. Verhit een scheutje Croma Bakken en Braden vloeibaar in het gourmetpannetje en wacht tot de Croma bruin kleurt of bestrijk het vlees voor het bereiden op de grillplaat van het gourmetstel met een beetje Croma Bakken en Braden Vloeibaar. Bak de biefstuk tijdens het gourmetten in ongeveer 5 min. rosé en keer regelmatig.
  4. Bestrijk de biefstukken vlak voor het einde van de braadtijd aan beide kanten met het gember en rode pepermengsel en bak ze nog kort aan beide kanten Breng eventueel op smaak met een beetje zout.
Deze gourmet biefstuk met gember en rode peper krijgt door de gember en peper een lekkere pittige smaak. Heb je de biefstuk liever iets minder pittig laat dan het pepertje achterwege, vervang hem door versgemalen peper of neem een klein stukje rode peper.