use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Gevulde Kip met mozzarella, basilicum en parmaham

Gevulde kipfilet? Volg dit recept en maak gemakkelijk gevulde kipfilet klaar!
  • 15 minuten
  • 4 porties
recipe image Gevulde Kip met mozzarella, basilicum en parmaham

Ingrediënten

  • 500 g kipfilets
  • 4 eetlepels Croma met Milde Olijfolie
  • 16 basilicumblaadjes
  • 12 parmaham
  • 2 bolletjes mozzarella

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Haal de kipfilet een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de kipfilet droog met wat keukenpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Mild met Olijfolie in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak de kipfilets op hoog vuur om en om in 3 minuten lichtbruin.
  3. Haal de kipfilets uit de pan en snijd de kipfilet door het midden open. Vul deze met plakjes mozzarella en blaadjes basilicum. Wikkel de kipfilet in de Parmaham.
  4. Plaats de kipfilets in de oven en laat deze 10 minuten verder garen. Eet smakelijk!
Kipfilet is het borstdeel van de kip. Kipfilet is erg vetarm en snel verteerbaar. De kipfilet vullen is een fijne afwisseling.