use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Gourmet gevulde kipfilet met Merguez worstje

Op zoek naar een lekker gourmet recept? Bereid gemakkelijk dit recept voor gevulde kipfilet met Merguez worstje.
  • 20 minuten
  • voorbereidingstijd10 minuten
  • 4 porties
recipe image Gourmet gevulde kipfilet met Merguez worstje

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 merguez worstjes
  • 1,5 el Croma met Milde Olijfolie
  • Extra nodig: cocktailprikkers

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Neem de kipfilet een half uur voor het bereiden uit de koelkast, en laat de kip op temperatuur komen. Dep de kipfilet vlak voor het bereiden met keukenpapier droog.
  2. Snijd de kipfilet in zodat het Merguez worstje er over de lengte in past. Vouw de kipfilet dicht en zet deze over de lengte vast met cocktailprikkers.
  3. Snijd de kipfilets gevuld met het merguez worstje in tweeën.
  4. Verhit een scheutje Croma Mild met Olijfoliein een gourmet pannetje of op de grill plaat van je gourmetstel en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak de gevulde kipfilet in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Keer de kipfilet regelmatig om. Breng de kipfilet eventueel op smaak met een beetje zout.
Het Merguez worstje brengt een leuke variatie in je gourmet schotel. De mix van verschillende kruiden maakt het, oorspronkelijk Noord- Afrikaanse worstje, heerlijk kruidig en een beetje pittig.