use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kalkoen (Heel)

Kalkoen braden en bereiden in de oven? Volg dit recept en maak gemakkelijk een hele kalkoen klaar!
  • 5 uur 30 minuten
  • voorbereidingstijd1 uur
  • 4 porties
recipe image Kalkoen (Heel)

Ingrediënten

  • 1 kalkoen
  • 8 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Haal de kalkoen een uur voor het bereiden uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 160 graden. Dep de kalkoen droog met keukenpapier.
  2. Smeer de hele kalkoen in met Croma Bakken en Braden Vloeibaar.
  3. Doe de kalkoen 4 uur in de oven onder los aluminiumfolie. Ieder half uur even opnieuw bedruipen met Croma.
  4. Haal tijdens het laatste half uur de aluminiumfolie van de kalkoen af en zet de oven op 190 graden. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Kalkoenvlees heeft een hoog eiwitgehalte. Het heeft een laag vetgehalte dat voor het grootste deel uit meervoudig onverzadigde vetzuren bestaat. De kleur van kalkoenvlees is donkerder dan dat van kip.