use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kalfsoester

Kalfsoester bakken en bereiden? Volg dit recept en maak gemakkelijk kalfsoester klaar!
  • 4 porties
recipe image Kalfsoester

Ingrediënten

  • 4 kalfsoesters
  • 4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Haal de kalfsoester een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Dep de kalfsoester vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak de kalfsoester op hoog vuur in 1 minuut rondom bruin. Zet vervolgens het vuur lager en bak nog 3 minuten. Houdt de kalfsoester goed in beweging.
  3. Laat de kalfsoester vervolgens nog 2 minuten rusten verpakt in aluminiumfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
De kalfsoester is een plakje van de kalfshaas of van de bovenbil en wordt snel om en om gebakken. Het is een erg mals stuk vlees als het goed wordt bereid.