use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Konijnfilet

Konijn braden en bereiden? Volg dit recept en maak gemakkelijk konijn klaar!
  • 6 minuten
  • 4 porties
recipe image Konijnfilet

Ingrediënten

  • 600 g konijnfilet
  • 4 eetlepels Croma met Milde Olijfolie

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Haal de konijnfilets een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de konijnfilets vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Mild met Olijfolie in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak het konijnenvlees aan beiden kanten mooi bruin op hoog vuur. Zet het vuur wat lager en bak nog aan iedere kant 2 minuten. De konijnfilets worden extra lekker als je een beetje verse salie en knoflook meebakt.
  3. Haal de konijnfilets uit de pan, dek deze af met aluminiumfolie en laat 2 minuten rusten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Konijn heeft een lichte smaak, is mager en is licht verteerbaar. Konijn is bovendien echt geschikt voor het kerstdiner.