use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ribkarbonade

Karbonade bakken en braden? Volg dit recept en maak gemakkelijk ribkarbonade klaar!
  • 18 minuten
  • 4 porties
recipe image Ribkarbonade

Ingrediënten

  • 4 stuks 150 g ribkarbonades
  • 4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Haal de karbonades een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de karbonades vlak voor het bakken droog met keukenpapier. Verhit een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak de karbonades nu in 3 minuten aan beide kanten lichtbruin.
  3. Draai het vuur lager en braad de karbonades in 15-20 minuten verder gaar. Keer ze geregeld. De ribkarbonades worden extra lekker als je een beetje verse dragon meebakt. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Dit stuk vlees zullen de meeste mensen zien als echt karbonade. De ribkarbonade is een stevig stuk vlees en bevat minder vet dan de schouderkarbonade. Zonder bot heet de ribkarbonade een filetlapje.