Ribeye
Ribeye bakken en bereiden? Volg dit recept en maak gemakkelijk ribeye klaar!
- 4 porties
Ingrediënten
- 4 stuks 125 g ribeye
- 4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
Voedingswaarden (per portie)
(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)
Instructies
- Haal de ribeye een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de ribeye droog met keukenpapier. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
- Doe het vlees in de pan. De ribeye ongeveer 1 minuut op hoog vuur rondom bruin bakken. Zet het vuur lager en bak nog 4-5 minuten rondom bruin. Houd de ribeye in beweging, maar prik er niet in met een vork.
- Dek de ribeye af met aluminiumfolie en laat nog 2 minuten rusten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Wat de ribeye zo smaakvol maakt is de dooradering van het vet. Het is een stuk vlees uit een deel van de ribben van een rund. De ribeye komt uit een deel van het rund wat richting de poot gaat. Het heeft veel bewogen en daardoor vol van smaak.