use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ribeye

Ribeye bakken en bereiden? Volg dit recept en maak gemakkelijk ribeye klaar!
  • 8 minuten
  • 4 porties
recipe image Ribeye

Ingrediënten

  • 4 stuks 125 g ribeye
  • 4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Haal de ribeye een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de ribeye droog met keukenpapier. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Doe het vlees in de pan. De ribeye ongeveer 1 minuut op hoog vuur rondom bruin bakken. Zet het vuur lager en bak nog 4-5 minuten rondom bruin. Houd de ribeye in beweging, maar prik er niet in met een vork.
  3. Dek de ribeye af met aluminiumfolie en laat nog 2 minuten rusten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Wat de ribeye zo smaakvol maakt is de dooradering van het vet. Het is een stuk vlees uit een deel van de ribben van een rund. De ribeye komt uit een deel van het rund wat richting de poot gaat. Het heeft veel bewogen en daardoor vol van smaak.