Sukadelappen
Sukadelappen berieden en stoven? Volg dit recept en maak gemakkelijk sukadelappen klaar!
- 4 porties
Ingrediënten
- 600 g sukadelappen
- 4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
- 70 g tomatenpuree
- 1 ui
- 4 laurierblaadjes
- 1 Knorr runderbouillonblokje
Voedingswaarden (per portie)
(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)
Instructies
- Haal de sukadelappen een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het op temperatuur kan komen. Dep de sukadelappen vlak voor het bakken droog met keukenpapier. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
- Bak de sukadelappen rondom bruin in 2-3 minuten.
- Doe de tomatenpuree, de gesnipperde ui, laurier en het blokje Knorr runderbouillon in de pan en doe er water bij tot de sukadelappen onder water staan.
- Laat het geheel vervolgens 2,5 uur pruttelen. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Sukadelappen komen van het schouder van het rund. De pees die door het vlees loopt geeft het een typische smaak.