use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Slavinken

Slavink bakken? Volg dit recept en maak gemakkelijk slavink klaar!
  • 18 minuten
  • 4 porties
recipe image Slavinken

Ingrediënten

  • 4 slavinken
  • 4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Haal de slavinken een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep ze vlak voor het bakken droog met keukenpapier.
  2. Verhit op een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  3. Bak nu de slavink in 3 minuten rondom lichtbruin. Pas op dat het spek niet verbrand.
  4. Draai het vuur lager en braadde slavinken in 15 minuten rondom bruin en gaar. Keer het vlees geregeld. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe.
Slavink is een rolletje varkens- of half-om-half-gehakt omwikkeld met spek. Bak de slavink niet op te hoog vuur, anders verbrand het spek voordat het gehakt gaar is.