use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Shoarma

Shoarma bereiden en bakken? Volg dit recept en maak gemakkelijk shoarma klaar!
  • 10 minuten
  • 4 porties
recipe image Shoarma

Ingrediënten

  • 500 g shoarmavlees
  • 3 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Haal de shoarma een half uur voor het bereiden uit de koelkast zodat het alvast op kamertemperatuur kan komen. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een wok of diepe braadpan en wacht tot de Croma bruin wordt.
  2. Roerbak nu de shoarmareepjes in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar. Het beste is om niet alle shoarma in 1 keer te bakken, maar in fases. Anders koelt de pan namelijk teveel af. De shoarma wordt extra lekker als je paprika meebakt. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Shoarma is een gerecht uit het Midden-Oosten. Shoarma is in principe gemaakt van lamsvlees en is te vergelijken met het Griekse Gyros en het Turkse Döner Kebab.