Fazantfilet

Klaar in 10 min.
135 beoordelingen

Ingredienten

4 fazantenfilets
4 eetlepels Croma met Milde Olijfolie
  1. Haal de fazantfilets een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de fazantfilets vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op middelhoog vuur een scheut Croma Mild met Olijfolie in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Braad de fazantfilets in 2 minuten rondom bruin. Zet het vuur vervolgens lager en bak ze in ongeveer 6 minuten a 7 minuten rustig verder. De fazant wordt extra lekker als je een beetje verse tijm meebakt. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Tip van croma

Fazant is een stuk wild vlees. Wild is een verzamelnaam van dieren die in de vrije natuur leven. Het vlees van de fazant is licht van kleur en is mager. Een stukje wild zoals een fazantfilet doet het altijd goed in een feestmenu. Een stuk fazantfilet is verrassend makkelijk om te maken.

Over Fazant

Fazant is een stuk wild vlees. Wild is een verzamelnaam van dieren die in de vrije natuur leven. Het vlees van de fazant is licht van kleur en is mager. Een stukje wild zoals een fazantfilet doet het altijd goed in een feestmenu. Een stuk fazantfilet is verrassend makkelijk om te maken.

Hoe handig vond je dit recept?

135 beoordelingen

Populaire recepten met Wild

Hazenrug

Wild
145 beoordelingen

Fazantfilet

Wild
135 beoordelingen

Hertenbiefstuk

Wild
229 beoordelingen
Alle Wild recepten