Vleesreepjes - basisrecept

Beoordeel dit recept
Average: 4.2 (12 votes)
Bereidingstijd (min): 
10
Aantal personen: 
4
Prijs: 
Gemiddelde
Moeilijkheidsgraad: 
Eenvoudig
seizoen: 
Lente
gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Keuken: 
Nederlands
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
gerecht: 
Vlees
spiciness: 
Mild
Vleesreepjes - basisrecept

Probeer ook

introductie

Recept vleesreepjes bakken en braden. Geschikt voor runderreepjes, varkensreepjes, kalfsreepjes, lamsreepjes of kipreepjes.

Bereiden

Snijd de 2paprika's in stukjes en snipper de ui.
Dep de vleesreepjes vlak voor het bakken met keukenpapier droog.

Verhit op een laag vuurtje 4 eetlepels Croma Mild met Olijfolie in de pan. Zodra de Croma lichtbruin van kleur is zet je het vuur hoog en voeg je de vleesreepjes toe. Roerbak ze in ongeveer 5 minuten bruin.
Voeg de paprika toe en roerbak deze samen met de vleesreepjes 2 tot 3 minuten.

Voeg een beetje zout en peper toe. Verdeel over 4 (warme) borden.

Variaties

Dit basisrecept voor vleesreepjes is geschikt voor: runderreepjes, varkensreepjes, kalfsreepjes, lamsvleesreepjes of kipreepjes.

Ingredienten

15208

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1134.876 kcal
  • Energie (kj):
    4761.651 kj
  • Eiwitten (g):
    96.723 g
  • Koolhydraten (g):
    16.945 g
  • Suiker (g):
    8.031 g
  • Vezel (g):
    5.104 g
  • Vet totaal (g):
    75.364 g
  • Verzadigd vet (g):
    13.443 g
  • Trans vet (g):
    0.28 g
  • Natrium (mg):
    424.16 mg