Varkensoester

Klaar in min.
240 beoordelingen

Ingredienten

4 stuks varkensoester 125 gram per stuk
4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
Zout en peper
  1. Haal de varkensoester een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het op temperatuur kan komen. Dep de varkensoester vlak voor het bereiden droog met keukenpapier. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaar in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak de varkensoester in 1 minuut rondom bruin of middelhoog vuur. Bak vervolgens nog 8 minuten op laag vuur. Regelmatig keren. De varkensoesters worden extra lekker als je een beetje verse salie meebakt.
  3. Neem de varkensoester uit de pan en laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 2 minuten rusten. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Over Varkensoester

Varkensoester is een kwalitatief stukje vlees en is een van de meest malse onderdelen van het varken. Dit stukje vlees moet het niet hebben van zijn formaat, maar van zijn heerlijke smaak. De oester wordt gesneden van de fricandeaudelen van het varken. Het zijn kleine ronde schijfjes varkensvlees (biefstukjes) van ongeveer 100-125 gram.

Hoe handig vond je dit recept?

240 beoordelingen

Populaire recepten met Varken

Shoarma

Varken
129 beoordelingen

Ribkarbonade

Varken
243 beoordelingen

Hamlappen

Varken
295 beoordelingen
Alle Varken recepten