Spareribs

Klaar in 2 min.
178 beoordelingen

Ingredienten

2 kg spareribs
4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
8 eetlepels zoete chilisaus
4 eetlepels ketjap asin
2 eetlepels honing
  1. Haal de spareribs een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Om lekkere malse spareribs te bereiden, moet je de spareribs eerst voorkoken. Kook de spareribs ongeveer 45 minuten in zout water. De spareribs moeten net onder staan. Laat de spareribs goed uitlekken.
  2. Dep de spareribs vlak voor het bakken droog met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden
  3. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  4. Braad de spareribs in 2 minuten rondom bruin. Zet de spareribs vervolgens nog een kwartiertje in de oven. Maak nu de marinade van chilisaus, ketjap en honing. Haal de spareribs voor de laatste 2 minuten uit de oven en smeer ze in met de marinade. Zet de spareribs met marinade nog 2 minuten in de oven. Door de marinade pas op het laatst op het vlees te smeren voorkom je dat je marinade of kruiden verbranden. Eet smakelijk!

Tip van croma

Spareribs is een vleesgerecht van gebakken vlees aan de ribben van het varken.

Over Spareribs

Wist je dat spareribs een populair gerecht voor op de barbecue is, maar ook goed in de pan kan worden bereid? Je kunt eindeloos variëren met marinades voor spareribs.

Hoe handig vond je dit recept?

178 beoordelingen

Populaire recepten met Varken

Shoarma

Varken
157 beoordelingen

Varkenshaas

Varken
451 beoordelingen

Varkensrollade

Varken
310 beoordelingen
Alle Varken recepten