use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Spareribs

Spareribs maken en bereiden? Volg dit recept en maak gemakkelijk spareribs klaar!
  • 1 uur 5 minuten
  • voorbereidingstijd45 minuten
  • 4 porties
recipe image Spareribs

Ingrediënten

  • 2 kg spareribs
  • 4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
Voor de marinade:
  • 8 eetlepels zoete chilisaus
  • 4 eetlepels ketjap asin
  • 2 eetlepels honing

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Haal de spareribs een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Om lekkere malse spareribs te bereiden, moet je de spareribs eerst voorkoken. Kook de spareribs ongeveer 45 minuten in zout water. De spareribs moeten net onder staan. Laat de spareribs goed uitlekken.
  2. Dep de spareribs vlak voor het bakken droog met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden
  3. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  4. Braad de spareribs in 2 minuten rondom bruin. Zet de spareribs vervolgens nog een kwartiertje in de oven. Maak nu de marinade van chilisaus, ketjap en honing. Haal de spareribs voor de laatste 2 minuten uit de oven en smeer ze in met de marinade. Zet de spareribs met marinade nog 2 minuten in de oven. Door de marinade pas op het laatst op het vlees te smeren voorkom je dat je marinade of kruiden verbranden. Eet smakelijk!
Spareribs is een vleesgerecht van gebakken vlees aan de ribben van het varken.