Schouderkarbonade

Klaar in 25 min.
310 beoordelingen

Ingredienten

600 g schouderkarbonades
4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
  1. Haal de schouderkarbonades een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de karbonades vlak voor het bakken droog met keukenpapier. Verhit een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt
  2. Bak de schouderkarbonades nu in 3 minuten aan beide kanten lichtbruin.
  3. Draai het vuur lager en braad de schouderkarbonades in 15-20 minuten verder gaar. Keer ze geregeld. De karbonades worden extra lekker als je een beetje verse dragon meebakt. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Tip van croma

Schouderkarbonade is niet afkomstig van de schouder van het varken, maar het gedeelte daar net naast.

OVer Schouderkarbonade

Wist je dat schouderkarbonade over het algemeen een iets vollere smaak heeft dan ribkarbonade en dat het ook een iets vetter stukje vlees is?

Hoe handig vond je dit recept?

310 beoordelingen

Populaire recepten met Varken

Ribkarbonade

Varken
251 beoordelingen

Varkenssaucijzen

Varken
174 beoordelingen

Slavinken

Varken
199 beoordelingen
Alle Varken recepten