Ribkarbonade

Klaar in 18 min.
251 beoordelingen

Ingredienten

4 stuks 150 g ribkarbonades
4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
  1. Haal de karbonades een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de karbonades vlak voor het bakken droog met keukenpapier. Verhit een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak de karbonades nu in 3 minuten aan beide kanten lichtbruin.
  3. Draai het vuur lager en braad de karbonades in 15-20 minuten verder gaar. Keer ze geregeld. De ribkarbonades worden extra lekker als je een beetje verse dragon meebakt. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Tip van croma

Dit stuk vlees zullen de meeste mensen zien als echt karbonade. De ribkarbonade is een stevig stuk vlees en bevat minder vet dan de schouderkarbonade. Zonder bot heet de ribkarbonade een filetlapje.

Over Ribkarbonade

Wist je dat ribkarbonade een magerder stukje vlees is dan schouderkarbonade?

Hoe handig vond je dit recept?

251 beoordelingen

Populaire recepten met Varken

Varkenshaas

Varken
406 beoordelingen

Spareribs

Varken
150 beoordelingen

Schouderkarbonade

Varken
310 beoordelingen
Alle Varken recepten