Ribkarbonade

Klaar in 18 min.
269 beoordelingen

Ingredienten

4 stuks 150 g ribkarbonades
4 eetlepels Croma Bakken & Braden vloeibaar
  1. Haal de karbonades een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de karbonades vlak voor het bakken droog met keukenpapier. Verhit een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Bak de karbonades nu in 3 minuten aan beide kanten lichtbruin.
  3. Draai het vuur lager en braad de karbonades in 15-20 minuten verder gaar. Keer ze geregeld. De ribkarbonades worden extra lekker als je een beetje verse dragon meebakt. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Tip van croma

Dit stuk vlees zullen de meeste mensen zien als echt karbonade. De ribkarbonade is een stevig stuk vlees en bevat minder vet dan de schouderkarbonade. Zonder bot heet de ribkarbonade een filetlapje.

Over Ribkarbonade

Wist je dat ribkarbonade een magerder stukje vlees is dan schouderkarbonade?

Hoe handig vond je dit recept?

269 beoordelingen

Populaire recepten met Varken

Shoarma

Varken
157 beoordelingen

Slavinken

Varken
221 beoordelingen

Varkensoester

Varken
263 beoordelingen
Alle Varken recepten