Speklapjes - basisrecept

Beoordeel dit recept
Average: 2.8 (39 votes)
Bereidingstijd (min): 
25
Aantal personen: 
4
Prijs: 
Gemiddelde
Moeilijkheidsgraad: 
Gemiddeld
Keuken: 
Nederlands
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
gerecht: 
Vlees
spiciness: 
Mild
Speklapjes - basisrecept

introductie

Recept speklapje bakken en braden. Recept krokante speklappen met jus.

Bereiden

Leg de speklapjes een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het op temperatuur kan komen. Dep de speklapjes vlak voor het bakken droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper.

Verwarm op hoog vuur 5 eetlepels Croma voor bakken & braden - Vloeibaar in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin wordt. Bak nu het vlees in 3 minuten aan beide kanten lichtbruin.

Zet het vuur iets lager en bak de speklapjes in ongeveer 20 minuten aan beide kanten bruin en krokant. Keer het vlees geregeld.

Haal de speklapjes uit de pan en houd ze warm. Roer 5 eetlepels Smeltjus door het achtergebleven bakvet in de pan. Zet het vuur hoog, voeg een kopje heet water toe en laat de jus even pruttelen.

Serveer tips

Deze speklapjes zijn erg lekker met hete bliksem. Het recept vind je ook op deze site.

Ingredienten

15205

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1914.75 kcal
  • Energie (kj):
    7908 kj
  • Eiwitten (g):
    40.24 g
  • Suiker (g):
    1.09 g
  • Vezel (g):
    0.06 g
  • Vet totaal (g):
    193.37 g
  • Verzadigd vet (g):
    59.8 g
  • Trans vet (g):
    1.04 g
  • Natrium (mg):
    1582.76 mg