Kogelbiefstuk

Klaar in 7 min.
281 beoordelingen

Ingredienten

  1. Haal de kogelbiefstuk een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Dep de kogelbiefstuk vlak voor het bereiden met keukenpapier droog. Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Leg de kogelbiefstuk in de pan. Bak op een hoog vuur 1 minuut per kant lichtbruin. Draai het vuur iets lager. Keer het vlees geregeld, houd het in beweging en bak 5 minuten voor een medium biefstuk.
  3. Haal de kogelbiefstuk uit de pan, dek deze af met aluminiumfolie en laat 2 minuten rusten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Tip van croma

Kogelbiefstuk is snel klaar en erg lekker. Een kogelbiefstuk kan je rosé, medium of "well done" bereiden. Als je kogelbiefstukken rosé van binnen wilt hebben duurt het bakken 2 minuten korter dan in het recept. Wil je ze "well done", bak ze dan 3-5 minuten langer. Volg de stappen en zet de perfecte kogelbiefstuk op tafel!

Over Kogelbiefstuk

Wist je dat kogelbiefstuk van de bovenbil wordt gesneden? Dit zit bij het kogelgewricht, vandaar de naam. Kogelbiefstuk is malser dan Hollandse biefstuk.

Hoe handig vond je dit recept?

281 beoordelingen

Populaire recepten met Rund

Hachee

Rund
590 beoordelingen

Tartaar

Rund
291 beoordelingen

Hamburgers

Rund
156 beoordelingen
Alle Rund recepten