Speklapjes in sticky marinade

Klaar in 15 min.
7 beoordelingen

Ingredienten

  • 2 el Croma Bakken & Braden vloeibaar
  • 2 teentjes knoflook, gepeld

  • 1 el tomatenketchup

  • ½ el zoete chilisaus

  • ½ el gembersiroop

  • 1 el donkere basterdsuiker

  • 1 el sojasaus

  • 4 speklapjes van ± 1 cm dik

  • 1 geroosterde rode paprika in pot, in kleine stukjes gesneden

  • 1 rode ui, gesnipperd

  • 1 limoen, schil geraspt en uitgeperst

  • 1 blik maïs à 300 g, uitgelekt

  • 4 el fijngesneden korianderblad

  • Extra nodig: Croma marinade bakje

  1. Sticky marinade

    Roer de Croma Bakken en Braden met 1 teentje uitgeperste knoflook, tomatenketchup, gembersiroop, basterdsuiker, sojasaus en versgemalen peper naar smaak in het Croma marinade bakje door elkaar. Leg de speklapjes er in en wentel ze goed door de glaze. Marineer de speklapjes minimaal 30 minuten in de koelkast.

     

    Bereiding van de sticky marinade met ketchup, gembersiroop, basterdsuiker, sojasaus en knoflook.

  2. De maissalade

    Schep de geroosterde paprika met 1 teentje uitgeperste knoflook, de ui, limoenrasp en sap, maïs, koriander en versgemalen peper en zout naar smaak door elkaar.

  3. De speklapjes

    Rooster de speklapjes op het rooster boven de gloeiende barbecue bruin, gaar en knapperig. Keer ze regelmatig.

     

    Gemarineerde speklapjes roosteren op de barbecue met gepofte aardappel

  4. Serveren

    Serveer de speklapjes met de maïssalade. Lekker met een gepofte aardappel (zie tip).

     

    Speklapjes in sticky marinade geserveerd met gepofte aardappel en maissalade

     

    Bereidingstijd: ± 55 minuten dit is incl. marineertijd
    Marineertijd: ± 30 minuten

Tip van croma

Kook voor de gepofte aardappels 4 grote schoongeboende aardappelen in water met een beetje zout 15 minuten. Meng 75 g geraspte belegen kaas met een halve in dunne ringetjes gesneden bosui, 3 el crème fraîche en versgemalen peper naar smaak. Leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie, snijd ze in de lengte in en verdeel het kaasmengsel erover. Vouw het folie dicht en rooster ze op de hete barbecue in 10 minuten gaar. Snijd het folie open en garneer met nog wat geraspte kaas en ringetjes bosui.

Over Sticky speklapjes met maïssalade

Wanneer je de speklapjes tijdens het barbecuen regelmatig bestrijdt met het restje marinade krijgt je lekkere sticky speklapjes

Hoe handig vond je dit recept?

7 beoordelingen

Populaire recepten met Marinade

Gehaktspies met mosterdmarinade

Marinade
6 beoordelingen

Kip drumsticks in muntmarinade

Marinade
8 beoordelingen

Kipspiezen in citroenmarinade

Marinade
9 beoordelingen
Alle Marinade recepten