Pittig gemarineerde biefstuk

Klaar in 5 min.
6 beoordelingen

Ingredienten

  • 1 sinaasappel, schoongeboend

  • 2 el Croma Bakken & Braden vloeibaar
  • 2 teentjes knoflook, gepeld

  • 2 tl pittige kerriepoeder

  • 4 biefstukken à ± 125 g

  • ½ komkommer

  • 200 ml Griekse of Turkse yoghurt (10% vet)

  • ½ tl gemalen komijn

  • 3 el fijngesneden korianderblad

  • Extra nodig: Croma marinade bakje

  1. Pittige marinade

    Snijd 4 mooie partjes uit de sinaasappel en pers de rest uit. Meng met een garde de Croma Bakken en Braden en het sinaasappelsap, 1 uitgeperst teentje knoflook, het kerriepoeder en versgemalen peper naar smaak in het Croma marinade bakje. Leg de biefstukken erin en wentel ze goed door de marinade. Laat de biefstukken ± 30 minuten in de koelkast marineren. Keer ze halverwege de marineertijd.

     

    Bereiding van de pittige marinade met kerriepoeder, peper, sinaasappelsap en knoflook

  2. De komkommerraita

    Schil de komkommer, rasp hem grof boven een zeef en strooi er een beetje zout over. Laat de komkommer 15 minuten uitlekken. Druk het overtollige vocht uit de komkommer en schep met de yoghurt, 1 uitgeperst teentje knoflook, de komijn, versgemalen peper en 2½ eetlepel van de koriander door elkaar.

  3. Biefstukken grillen

    Neem de biefstukken uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Grill de biefstukken op het rooster boven de hete barbecue in ± 5 minuten aan beide kanten bruin en vanbinnen rosé.

     

    Gemarineerde biefstuk roosteren op de barbecue met tomaten

  4. Serveren

    Serveer met de komkommerraïta en garneer met de sinaasappelplakken en de rest van de koriander. Lekker met stokbrood en gepofte vleestomaten. (zie tip).

     

    In pittige gemarineerde biefstuk geserveerd met gepofte vleestomaten en stokbrood

     

    Bereidingstijd: ± 50 minuten dit is incl. marineertijd
    Marineertijd: ± 30 minuten

Tip van croma

Halveer voor de gepofte vleestomaten 4 vleestomaten bestrijk ze met een beetje Croma Bakken en Braden. Meng 2 fijngehakte teentjes knoflook met 10 grof gehakte zwarte olijven zonder pit en ½ el fijngehakte verse oregano. Verdeel het over de tomaten en bestrooi met versgemalen peper. Leg ze op een stuk aluminiumfolie of grilltopper en rooster ze in ± 10 minuten op de hete barbecue gaar.

Over Pittig gemarineerde biefstuk met komkommerraïta

Wist dat je in Croma Bakken en Braden ook vlees kunt marineren? Met zo'n frisse marinade krijgt biefstuk een heerlijke smaak!

Hoe handig vond je dit recept?

6 beoordelingen

Populaire recepten met Marinade

Kipspiezen in citroenmarinade

Marinade
9 beoordelingen

Kip drumsticks in muntmarinade

Marinade
8 beoordelingen

Worstjes in mediterrane marinade

Marinade
6 beoordelingen
Alle Marinade recepten