Mediterrane worstjes met bieslookdip

Klaar in 20 min.
2 beoordelingen

Ingredienten

3 el Croma met Milde Olijfolie
1 el witte wijnazijn
2 teentjes knoflook, gepeld
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
4 varkensworsten
4 el fijngeknipte bieslook
2 el (Belgische) mayonaise
4 el magere kwark
eventueel ½ chilivlokken
Extra nodig: Croma marinade bakje
  1. Roer de Croma met Milde Olijfolie met de azijn, de uitgeperste knoflook, de mediterrane kruiden en versgemalen peper naar smaak in het Croma marinade bakje door elkaar. Leg de worstjes er in en wentel ze goed door de marinade. Marineer de worstjes minimaal 30 minuten in de koelkast.

     

  2. Roer de bieslook met de mayonaise, de kwark en chilivlokken, versgemalen peper en zout naar smaak door elkaar.

  3. Rooster de worstjes op het rooster boven de gloeiende barbecue in ± 30 minuten rondom bruin en gaar.

     

  4. Serveer met de bieslookdip. Lekker met een krieltjes salade met citroendressing en basilicum (zie tip).

     

     

    Bereidingstijd: ± 40 minuten dit is incl. marineertijd
    Marineertijd: ± 30 minuten

Tip van croma

Kook voor de krieltjessalade 750 g krielaardappeltjes met schil gaar. Laat ze afkoelen tot lauwwarm en druk ze met vlakke hand plat. Schep er een dressing gemaakt van 150 ml magere kwark, 3 el citroenmayonaise, 1 uitgeperst teentje knoflook en 4 el fijngesneden basilicum over. Garneer met 4 in reepjes gesneden zongedroogde tomaten op olie en extra basilicumblaadjes.

Over Mediterrane worstjes met bieslookdip

Door worstjes te marineren voor het barbecueën geef je ze een extra lekker smaakje

Hoe handig vond je dit recept?

2 beoordelingen

Populaire recepten met Marinade

Gehaktspies met mosterdmarinade en gegrilde courgetteplakken

Marinade
2 beoordelingen

Geurige kipspiesen met citroen en sinaasappelmayo

Marinade
2 beoordelingen

Mediterrane worstjes met bieslookdip

Marinade
2 beoordelingen
Alle Marinade recepten