Gehaktspies met mosterdmarinade en gegrilde courgetteplakken

Klaar in 20 min.
2 beoordelingen

Ingredienten

3 el Croma Bakken & Braden vloeibaar
1½ el witte wijnazijn
1½ el grove mosterd
1½ el fijngehakte rozemarijnblaadjes
400 g rundergehakt
2 tl paprikapoeder
3 el maïzena
1 sjalot, zeer fijn gesneden
2 el tomatenpuree
40 g paneermeel
Extra nodig: Croma marinade bakje, barbecuespiesen
  1. Roer de Croma Bakken en Braden en de azijn, mosterd, rozemarijn en versgemalen peper naar smaak in het Croma marinade bakje door elkaar. Meng het gehakt met het ei, paprikapoeder, maïzena, sjalot, tomatenketchup, paneermeel en versgemalen peper en zout naar smaak.

     

  2. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm van elk portie een plat langwerpig plakje. Vorm het als een worstje om de spiesen heen. Bestrijk het gehakt met de marinade.

  3. Rooster de gehaktspiesen rondom bruin en gaar en bestrijk ze regelmatig met de marinade.

     

  4. Lekker met pitabroodjes, gegrilde courgetteplakken (zie tip) en een kant en klare knoflooksaus.

     

     

    Bereidingstijd: ± 50 minuten dit is incl. marineertijd
    Marineertijd: ± 30 minuten

Tip van croma

Snijd voor de gegrilde courgetteplakken 2 groene en 1 gele courgette in schuine plakken van 2 cm dik. Bestrijk ze met Croma met Milde Olijfolie en bestrooi ze met versgemalen peper. Rooster de plakken op het rooster boven een gloeiende barbecue aan beide kanten net gaar.

Over Gehaktspies met mosterdmarinade en gegrilde courgetteplakken

Door het vlees tijdens het roosteren een paar maal te bestrijken met de marinade krijgt het nog meer smaak

Hoe handig vond je dit recept?

2 beoordelingen

Populaire recepten met Marinade

Sticky speklapjes met maïssalade

Marinade
2 beoordelingen

Gehaktspies met mosterdmarinade en gegrilde courgetteplakken

Marinade
2 beoordelingen

Geurige kipspiesen met citroen en sinaasappelmayo

Marinade
2 beoordelingen
Alle Marinade recepten