Kip drumsticks in muntmarinade

Klaar in 35 min.
12 beoordelingen

Ingredienten

  • 3 el Croma met Milde Olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn

  • 3 teentjes knoflook, gepeld

  • 2 takjes koriander, fijngesneden

  • 2 takjes munt, blaadjes fijngesneden

  • 1 citroen, schil geraspt en uitgeperst

  • 8 drumsticks

  • 15 g verse platte peterselie

  • 1 bosui, in kleine stukjes gesneden

  • 50 ml extra vierge olijfolie

  • 1 trostomaat, fijngesneden

  • Extra nodig: Croma marinade bakje, staafmixer

  1. Muntmarinade

    Roer voor de marinade de Croma met Milde Olijfolie met de azijn, 2 uitgeperste teentjes knoflook, de koriander, munt, de citroenrasp en versgemalen peper naar smaak in het Croma marinade bakje door elkaar. Leg de drumsticks erin en wentel ze goed door de marinade. Laat de drumsticks minimaal 30 minuten in de koelkast marineren.

     

    Bereiding van de muntmarinade met citroen, olijfolie, knoflook, koriander en munt

  2. De kruidensaus

    Pluk de peterselie van de steeltjes en snijd het bovenste zachte gedeelte van de steeltjes fijn. Doe de peterselieblaadjes en de fijngesneden steeltjes, 1 gesnipperd teentje knoflook, bosui, het citroensap, olijfolie en versgemalen peper en zout naar smaak ik een hoge kom en hak met de staafmixer tot een kruidensaus. Schep de tomaatstukjes erdoor.

  3. De drumsticks

    Neem de drumsticks uit de marinade en rooster ze op een dubbele laag aluminiumfolie op het rooster van de gloeiende barbecue in ± 30 minuten gaar. Keer ze regelmatig. Verwijder het folie, bestrijk ze nogmaals met marinade en rooster de drumsticks rondom bruin.

     

    Bestrijken van gemarineerde drumsticks met maiskolven op de barbecue

  4. Serveren

    Serveer de drumsticks met de kruidensaus. Lekker met een groene salade met mango en pijnboompitten (zie tip).

     

    Gemarineerde drumsticks geserveerd met kruidensaus en maiskolven op tafel

     

    Bereidingstijd: ± 40 minuten dit is incl. marineertijd
    Marineertijd: ± 30 minuten

Tip van croma

Schep voor de groene salade 150 g jonge spinazieblaadjes of gemengde bladsla met 1 in stukjes gesneden mango met een kant en klare kruidendressing door elkaar. Garneer met 2 el geroosterde pijnboompitten.

Over Drumsticks in muntmarinade met groene saus met tomaat

Je kunt de drumsticks voor het marineren eerst 15 minuten voorkoken in kippenbouillon. Ze zijn dan sneller gaar.

Hoe handig vond je dit recept?

12 beoordelingen

Populaire recepten met Marinade

Kip drumsticks in muntmarinade

Marinade
12 beoordelingen

Pittig gemarineerde biefstuk

Marinade
13 beoordelingen

Worstjes in mediterrane marinade

Marinade
11 beoordelingen
Alle Marinade recepten