Kipfilet - basisrecept

Beoordeel dit recept
Average: 2.9 (70 votes)
Bereidingstijd (min): 
20
Aantal personen: 
4
Prijs: 
Gemiddelde
Moeilijkheidsgraad: 
Eenvoudig
Keuken: 
Nederlands
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
gerecht: 
Gevogelte
spiciness: 
Mild
Kipfilet - basisrecept

introductie

Basisrecept kipfilet bakken en braden.

Bereiden

Dep de kipfilets vlak voor het bakken met keukenpapier droog.

Zet de koekenpan op een laag vuur en doe 4 eetlepels Croma voor bakken & braden - Vloeibaar in de pan. Laat de Croma smelten en lichtbruin kleuren. Zet het vuur hoog, blijf er even bij en leg - zodra de Croma mooi bruin wordt - de kipfilets in de pan. Bak ze op een hoog vuur om en om in ongeveer 3 minuten lichtbruin. Draai het vuur laag en bak de kipfilets in ongeveer 15 minuten aan beide kanten bruin en gaar.

Bestrooi de kipfilet in de pan met een beetje zout en peper. Keer ze nog een keer om. Leg ze op (warme) borden.

Serveer tips

Deze kipfilet smaakt extra lekker met een frisse salade en gebakken aardappeltjes. Recepten vind je uiteraard ook op deze site.

Variaties

Deze kipfilet is nog lekkerder met wat kipkruiden en een kipbouillonblokje.

Ingredienten

15206

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    969.2 kcal
  • Energie (kj):
    4032.8 kj
  • Eiwitten (g):
    93.39 g
  • Suiker (g):
    0.32 g
  • Vet totaal (g):
    65.81 g
  • Verzadigd vet (g):
    7.81 g
  • Trans vet (g):
    0.35 g
  • Natrium (mg):
    515.62 mg