Parelhoen

Klaar in min.
118 beoordelingen

Ingredienten

500 g parelhoenfilet
4 eetlepels Croma met Milde Olijfolie
  1. Haal de parelhoen een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Verwarm op hoog vuur een scheut Croma Mild met Olijfolie in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Braad de parelhoen in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin.
  3. Zet het vuur lager, plaats de deksel schuin op de pan en braad de parelhoen 10-12 minuten. De parelhoen wordt extra lekker als je een beetje verse salie meebakt. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Tip van croma

Parelhoen heeft lichte wildsmaak. Qua smaak zit het tussen de fazant en de kip. Het vlees is erg mager.

Over Parelhoen

Wist je dat parelhoenderen oorspronkelijk uit Afrika komen en zich via Turkije naar Europa hebben verspreid?

Hoe handig vond je dit recept?

118 beoordelingen

Populaire recepten met Kip & Gevogelte

Kippenbout

Kip & Gevogelte
256 beoordelingen

Kalkoen (Heel)

Kip & Gevogelte
131 beoordelingen

Kipfilet

Kip & Gevogelte
308 beoordelingen
Alle Kip & Gevogelte recepten