use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Parelhoen

Parelhoenfilet braden? Volg dit recept en maak gemakkelijk parelhoen klaar!
  • 15 minuten
  • 4 porties
recipe image Parelhoen

Ingrediënten

  • 500 g parelhoenfilet
  • 4 eetlepels Croma met Milde Olijfolie

Voedingswaarden (per portie)

(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)

Instructies

  1. Haal de parelhoen een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Verwarm op hoog vuur een scheut Croma Mild met Olijfolie in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
  2. Braad de parelhoen in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin.
  3. Zet het vuur lager, plaats de deksel schuin op de pan en braad de parelhoen 10-12 minuten. De parelhoen wordt extra lekker als je een beetje verse salie meebakt. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!
Parelhoen heeft lichte wildsmaak. Qua smaak zit het tussen de fazant en de kip. Het vlees is erg mager.